Home Grad Banja Luka Održan sastanak sa predstavnicima privatnih vrtića i grupom roditelja čija djeca pohađaju...

Održan sastanak sa predstavnicima privatnih vrtića i grupom roditelja čija djeca pohađaju predškolske ustanove

358
0

Gradski menadžer, Bojan Kresojević sa saradnicima održao je danas sastanke sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova, kao i sa predstavnicima roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.

Tom prilikom, razgovarali su o uslovima koji imaju roditelji kada plaćaju boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama.

-Administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića prva je koja je prepoznala i preduzela konkretne korake kada je u pitanju subvencionisanje boravka djece u privatnim predškolskim ustnovama i to potvrđuje da mi imamo čvrst stav da treba nastaviti tim koracima. Važno je reći da moramo uzeti u obzir realne okolnosti da 2019. godine kada je prosječna plata bila 906 KM budžet Grada bio je 211 miliona, a danas kada je prosječna plata 1.305 KM budžet je takođe 211 miliona KM. Dakle, realna budžetska ograničenja su jedini izazov koji nas sprječava da dođemo do cilja koji smo zacrtali na početku ovog mandata, a to je da u konačnici izjednačimo participaciju koju plaćaju roditelji za boravak djece u javnom i roditelji za boravak djece u privatnom vrtiću – kazao je gradski menadžer.

Prema njegovim riječima, sve ovo jasno je rečeno i na današim sastancima u Gradskoj upravi.

-Jasno smo rekli da roditelji imaju našu podršku na svom putu da dobiju podjednaku participaciju kada je u pitanju privatni vrtić kao javni, ali da moramo detaljno analizirati gdje postoje budžetska sredstva u ovih 211 miliona KM i koja je to dinamika da dođemo do tog cilja – kazao je gradski menadžer.

Naveo je da se za subvencije privatnim vrtićima na godišnjem nivou iz budžeta izdavaja 1,8 miliona KM.

-Nastvićemo ta sredstva da povećamo i za takvo nešto biće nam potrebna podrška svih koji učestvuju u ovom procesu, s jedne strane roditelja i s druge strane skupštinske većine – zaključio je gradski menadžer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here