Home Vijesti Bosić upozorava: Poslije Dana Srpske na redu je ime Republike Srpske i...

Bosić upozorava: Poslije Dana Srpske na redu je ime Republike Srpske i smanjenje ovlasti

106
0

– Simboli Republike Srpske se ubrzano gase. U jednom danu je Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo konačnu odluku o zabrani SDS-u da izađe na izbore i Milorad Dodik proglasio da je dogovorio da 9. januar više neće biti Dan entiteta.

Ovo je izjavio za BN poslanik SDS-u Predstavničkom domu Mladen Bosić, koji naglašava da bez obzira da li neko podržava ili ne podržava SDS, zbog uloge koju je imao u njenom stvaranju, SDS je jedan od simbola nastanka Republike Srpske.

“Zabrana izlaska na izbore i pokušaj njegovog gašenja je zadiranje u temelje na kojima je nastala Republika Srpske”, kazao je Bosić i dodao:

“Nakon što su tadašnje vlasti Republike Srpske promjenile grb i himnu, a sada Dodik to sprema i za 9. januar, ne čude najave iz Federacije da je sledeće na redu ime Republike Srpske. Ako im je ovo prethodno prošlo, zašto ne bi i taj završni udarac”, mišljenja je Bosić.

On upozorava da se gubitkom identiteta gubi i svrha postojanja.

“Zapanjuje tišina u kojoj se ovo sve dešava. Kao da se ne radi o najvažnijim egzistencijalnim pitanjima za narod. Ne mogu da ne primjetim ni blage reakcije iz samog SDS-a. Kao da su se svi pomirili sa sudbinom da će biti ukinuti i predaju se bez borbe. A narod je već dugo mentalno zarobljen i u apatiji. Krajnje je vrijeme da se svi trgnu i shvate kuda plovi ovaj brod. U suprotnom, moglo bi biti kasno”, navodi Bosić.

BN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here