Home Grad Banja Luka Željeznice Republike Srpske demantovale navode Draška Stanivukovića, grad Banja Luka nije učestvovao...

Željeznice Republike Srpske demantovale navode Draška Stanivukovića, grad Banja Luka nije učestvovao ni u čemu

310
0

Željeznice Republike Srpske su demantovale navode Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, koji je rekao da je najveći grad u Srpskoj finansijski učestvovao u modernizaciji pružnih prelaza u Prištinskoj i u Podgoričkoj ulici.

“Osiguranje putnog prelaza ‘Zalužani’ je samostalni projekat Željeznica Republike Srpske, koji je završen 2023. godine, a čija ukupna vrednost iznosi pola miliona konvertibilnih maraka, finansiran je isključivo iz vlastitih sredstava Željeznica Republike Srpske. Grad Banjaluka nije finansijski učestvovao u ovom projektu. Željeznice Republike Srpske su tokom 2022. godine potpisale sporazum sa gradom Banjaluka o osiguranju putnog prelaza ‘Podgorička’, kao i ukidanju dva neuslovna putna prelaza na području Banjaluke za šta je Grad Banjaluka planirao finansijska sredstva”, naveli su iz javnog preduzeća.

Dodali su da su sve svoje obaveze iz ovog sporazuma ispunile.

“Čeka se da svoje obaveze ispuni i Grad Banjaluka, kako bi se krenulo u realizaciju planiranih aktivnosti. Iskreno nam je žao ako gradonačelnik Banjaluke prevashodno od strane svojih službi, nije adekvatno informisan o svim akivnostima, te je brzopleto izašao sa ovom zaista neistinitom informacijom, koja nažalost unižava zalaganje i nastojanje Željeznica Republike Srpske koje unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbednosti na putnim prelazima, realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbednosti odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja preko putnih prelaza. Takođe, kvar na elektronskom uređaju osiguranja putnog prelaza ‘Zalužani’ koji je uzrokovan vanrednim događajem i bahatim ponašanjem vozača drumskog vozila, otklonjen je brzom reakcijom nadležnih službi Željeznica Republike Srpske i pušten u redovan rad u ponedeljak, 5. februara”, istakli su iz Željeznica Republike Srpske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here