Home Vijesti Sramno koliko vlast urušava obrazovanje

Sramno koliko vlast urušava obrazovanje

366
0

„SRAMOTA! Jedna riječ opisuje udruženi potez gradskog odbora SNSD-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i rukovodstva OŠ „Branko Radičević“ iz Banje Luke i zajedničko organizovanje koncerta, ni manje ni više nego Baje Malog Кnindže“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

„Vlado Đajić je pokrovitelj. Da li je direktor Siniša Rendić dao dozvolu? Da li su Ministarstvo i ministrica Željka Stojičić ovo odobrili ili se, kao po pravilu, prave nijemi oko stvari iz njihove nadležnosti“, pita Trivićeva.

Ona tvrdi da organizovanje koncerta u dvorani osnovne škole pokazuje koliko nisko je palo obrazovanje u Republici Srpskoj i koliko je svima navedenima stalo do naše djece.

Trivićeva kaže da je sve podređeno popravljanju rejtinga režima, a da je školstvo posljednja rupa na svirali. Naglašava da je bolje da su umjesto koncerta izgradili ogradu oko škole, a ne da iskrivljene armaturne ploče glume istu.

„Prvo su ukaljali ime velikog srpskog pjesnika Njagoša dajući orden sa njegovim imenom pjevaču upitnih umjetničkih vrijednosti, a sada kaljaju ime velikog Branka Radičevića organizovanjem ovakvog koncerta u školi koja nosi njegovo ime. Ujedno zloupotrebljavaju i Dan državnosti Srbije kao navodni povod za održavanje koncerta“, ističe Trivićeva.

Trivićeva ne spori činjenicu da svako ima pravo da održi koncert, ali da niko nema pravo da koncerte održava u školskim salama koje koriste djeca.

„Кrajnje je vrijeme da se uvede minimum dostojanstva u sve odluke vlastodržaca i živote svih nas“, zaključuje Trivićeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here