Home Grad Banja Luka U martu Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača

U martu Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača

347
0

U Banjaluci će od 1. do 3. marta biti održan četvrti Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača, od Švarcvalda, preko Guče i Bosfora pa do Peloponeza, rečeno je u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u ovoj organizaciji Branka Branković rekla je da će grad na Vrbasu ove godine biti epicentar najvećeg događaja u BiH i Republici Srpskoj, Međunarodnog sajma turizma “Banjaluka 2024”, kroz koji će proći više od šest stotina učesnika.

“Ovogodišnja sajamska manifestacija biće bogata specijalnim i nesvakidašnjim događajima. Među velikim sajamskim centrima, Banjaluka je izabrana da ponudi jedinstvene i do sada neviđene popuste na sve predstavljene destinacije”, istakla je Brankovićeva.

Ona je naglasila da će Banjalučane, kao i brojne goste koji se očekuju na Sajmu, zabavljati prestižni orkestar trube iz Guče.

Brankovićeva je navela da su u tri sajamska dana u dvorani “Centar”, gdje će ulaz biti besplatan, od 10.00 do 18.00 časova za sve posjetioce pripremljena iznenađenja – nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija iz različitih podneblja što je dodatni razlog za posjetu.

“Svi posjetioci dobiće priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste. Sajamski dani, osim što su mjesto susreta i umrežavanja brojnih turističkih radnika i destinacija, ove godine biće obogaćeni neobičnim sadržajima”, navela je Brankovićeva.

Ona je rekla da je ovaj događaj oplemenjen prezentacijom zajedničkog projekta “Od polja do stola” na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HORЕK-a koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije.

“Turistička ponuda bez domaćih proizvoda nije kompletna, a ni potpuna. Veliki broj turista iz cijelog svijeta na Balkan dolazi upravo zbog domaćih proizvoda i ukusnih delicija”, rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, pečat na degustaciju staviće domaći delikates “Zmijanjski kolač” iz dobro poznate “Kuhinjice” i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske.

“Za ljubitelje roštilja leskovački voz je neprikosnoven u svojoj ponudi koja će biti predstavljena na sajmu u Banjaluci”, istakla je Brankovićeva.

Brankovićeva je dodala da se ova velika međunarodna sajamska manifestacija održava u organizaciji kompanije “RS konsalting end trejd” /RS Consulting and Trade d.o.o. Banjaluka/, uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here