Home Vijesti Akcija “Nišan”: Banjalučani uhapšeni, pronađena droga i oružje

Akcija “Nišan”: Banjalučani uhapšeni, pronađena droga i oružje

340
0

U akciji “Nišan” banjalučka policija uhapsila je S.Đ, N.K. i A.S, svi iz Banjaluke.

Naime, S.Đ. i N.K. se sumnjiče da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te, dok se A.S. sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kod njih je tom prilikom pronađena skoro kilogram marihuane, oko 31 gram kokarina, dvije puške, pištolj, municija i drugi predmeti.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Banjaluke, a koje koriste osumnjičena lica, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno oko 961 gram zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, oko 31,6 grama bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije puške, pištolj, 229 komada municije različitog kalibra, digitalna vaga, improvizovana laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, saopštili su iz PU Banjaluka i dodaju da su uhapšeni juče

Takođe, kako navode, na jednoj lokaciji u Banjaluci pronađeno je plastično bure sa tragovima zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, zakopano u zemlji.

Dodaju da su sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here