Home Vijesti Vlada i predsjednik RS se goste u „Agapeu“ i „Integri“

Vlada i predsjednik RS se goste u „Agapeu“ i „Integri“

395
0

Najviši zvaničnici Republike Srpske u prošloj godini nisu štedjeli na čašćavanje po restoranima i hotelima na račun građana, a sudeći prema njihovim zvaničnim dokumentima posebno vole trošiti u restoranu „Agape“, „Kazamatu“, te „Integri“.

 

Osim toga, pozamašne račune su im ispostavljali i „Boksit“ iz Milića, „Mediterana“ iz Trebinja, kao i „Sky2travel“ iz Banjaluke.

Konkretno Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske, Ugostiteljski servis Vlade RS, Predsjednik RS, te Narodna skupština RS objavili su obavještenja o dodjelama ugovora iz kojih se vidi u kojim ugostiteljskim objektima su najviše trošili prošle godine.

Predsjednik trošio kod snahe i kćerke

Najviši iznos za hotelske i restoranske usluge predsjedniku Republike Srpske stigao je iz „Integra inženjeringa“ u vlasništvu Slavice Stanković.

Naime, za ovu vrstu usluga su ovoj firmi ukupno dužni platiti 11.540 maraka.

Pozamašan račun stigao im je i iz restorana „Kazamat“ u vlasništvu Dalibora Šajića i to u iznosu od 10.686 KM.

U Termama „Laktaši“ je početkom decembra prošle godine potrošeno 2.605 KM, a predsjednik Dodik očigledno voli trošiti i kod kćerke i snahe, pa im je tako iz restorana „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, stigao račun od 1.389 KM.

FOTO: Capital.ba

Generalnom sekretarijatu Vlade Republike Srpske najviši iznos u  više odvojenih računa ispostavljen je iz firme „Boksit“ iz Milića i to u vrijednosti od 33.271 KM.

I zaposleni u Vladi RS očigledno vole trošiti kod Dalibora Šajića pa im je iz „Kazamata“ ispostavljen račun u iznosu od 10.685 KM.

Zaposleni u Vladi Republike Srpske trošili su i restoranu „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik kćerke i snahe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Tamo su prošle godine potrošili oko 6.400 KM, a najviši račun iz ovog ugostiteljskog objekta ispostavljen im je 30. avgusta prošle godine i to u iznosu od 1.777 KM.

U ovom restoranu su trošili i početkom juna kada su napravili račune od 1.383 KM i 871 marku.

Iz restorana „Agape“ je Sekretarijatu ispostavljeno još pet računa od kojih jedan od 791 KM, jedan od 707 maraka, kao i jedan od 476 KM.

Generalnom sekretarijatu ispostavljen je i visok račun  iz „Integre“ i to u iznosu od 4.526 KM početkom juna prošle godine.

Kada je u pitanju Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske, njima je najviši račun za hotelske i restoranske usluge stigao od agencije „Sky2travel“ i to u iznosu od 30.057 KM, a odmah zatim slijedi firma „Mediterana“ iz Trebinje kojoj su za ove usluge dužni platiti 10.360 KM.

Firma „Globus“ iz Dvorova im je ispostavila račun od 7.160 KM, dok je i Ugostiteljskom servisu Vlade Republike Srpske stigao ceh iz restorana „Agape“ i to u visini od 5.741 KM.

Interesantno je spomenuti i to da su pored spomenutih visokih računa, ove institucije i servis pravdali i najsitnije potrošene iznose za ove usluge od 20, 15, pa čak i pet maraka.

CAPITAL: Bojana Ninković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here