Home BiH Vlast ogrezla u kriminalu uskoro će položiti račune

Vlast ogrezla u kriminalu uskoro će položiti račune

400
0

Vlast Srpske je uznemirena i bijesna jer na osnovu najnovijih istraživanja vide da slijedi vrijeme promjene vlasti, rekao je predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović gostujući u rubrici “Bez uvijanja” jutarnjeg programa BN TV. On je naveo da je to između ostalih i razlog nasilničkog ponašanja prema njemu i njegovoj porodici.

Republika Srpska je postala društvo u kojem se kreira atmosfera nasilja, rekao je Vukanović osvrćući se na napad na njegovu kuću i prijetnje smrću koje su mu upućene.

“Ako vi niste sigurni u Skupštini, ako vas tamo napada predsjednik najbrutalnije kada pitate kako su mu bliski srodnici zaposleni, pa umjesto odgovora dobijete unošenje u lice, onda nažalost nije čudno što se dešava ovo što se dešava. Luka Petrović je prije nekog vremena pokušao da me zgazi autom ispod moje kuće. Kada sam to rekao on nikada nije demantovao”, priča Vukanović.

Mnogo je primjera koji svjedoče da žele moju gavu jer me ne mogu na drugi način ućutkati u iznošenju istine, kaže Vukanović.

“Zahvaljujem se gospodinu Radenku Draškoviću, nekadašnjem izvršnom direktoru ERS-a i direktoru Svislajona koji je posvjedočio da su na jednom od sastanaka gdje bio i Luka Petrović rekli `ne možemo se mi s Vukanom nositi medijski, treba da ode neko da mu zastraši roditelje ili da ga polmimo. Mi sa njim ne možemo drugačije`. Nisam dio nikakvih korupcionaških dilova, ne mogu da me uhvate u neku klopku i to ih nervira. Svjesni su da će se to promijeniti kada se promjeni vlast.”

Mnogi će uskoro biti pozvani na odgovornost, jasan je Vukanović.

“Radili su istraživanje javnnog mjenja koja su njihovi mediji objavili, a koja pokazuju da su oni u velikom padu i da su velike šanse da u oktobru dođe do korjenitih promjena u Trebinju. To od njih izaziva i mržnju, i bijes, i nervozu.”

On navodi da je svakodnevno praćen, i to ne samo on. Na listi sumnjivih i opasnih osoba završio je Vukanovićev vozač, pa se tako i cijela država uključila u uhođenje.

“Moj vozač od kako je počeo da radi kod mene, oni su ga stavili na listu osoba koje su opasne iako nikada nije imao nikakvo krivično djelo. Ali, kada negdje pođemo, mene izdvoje na granici pod izgovorom da se javi Sarajevu da se urade provjere kao da smo teroristi. To je gospodin Nešić završio, ja mu se zahvaljujem”, rekao je predsjednik Liste za pravdu i red.

Istovremeno, kaže Vukanović, članovi porodice Dodik putuju nesmetano, koristeći javne resurse. “Gospođa Gorica Dodik je nedavno objavila sliku na “X” gdje je navela da su današnji predstavnici EU potomci Hitlerovih vojnika. To je objavila u petak, a meni ljudi šalju kako gospodin Igor Dodik avionom Vlade Republike Srpske iz Mahovljana isti dan kreće za Njemačku.”

Vlast predvođena SNSD-om je ogrezla u kriminal i korupciju i uskoro će da polože račune građanima Republike Srpske, kategoričan je predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

(BN) Foto: BN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here