Home BiH Dodik: Umjesto da dobijem medalju, oni mene proglašavaju lošim momkom

Dodik: Umjesto da dobijem medalju, oni mene proglašavaju lošim momkom

346
0

Komentarišući najave da će biti sankcionisane banke koje sarađuju sa licima u Bosni i Hercegovini koja se nalaze na američkoj crnoj listi, Dodik je rekao da će tada primati platu predsjednika RS preko pošte

Milorad Dodik izjavio je danas da je priča o mogućem sukobu na Balkanu podvala i da su u Americi “našli jednu malu Republiku Srpsku da pokazuju da su jaki”.

Komentarišući izvještaj američke obavještajne službe o mogućem sukobu na Balkanu, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da se “Republika Srpska kao strana u Bosni i Hercegovini jedina bori protiv bilo kakvog nasilja”.

“Njima je u glavi rat i konfuzija u Vašingtonu i Americi. Oni misle da je svugdje takva konfuzija. Našli su jednu malu Republiku Srpsku da se pokazuju da su jaki”, izjavio je Dodik, javlja Srna.

On je rekao da je njihova osnovna priča tamo da “Dodik čini napore da obezbijedi međunarodnu kontrolu nad Bosnom i Hercegovinom”.

“Umjesto da dobijem medalju, oni mene proglašavaju lošim momkom”, naglasio je on.

Dodik je takođe rekao kako nema plana o secesiji RS, ali da “ima zabavljanja Britanaca o tome”.

“Ako ko ima secesionističke pokrete u okviru svoje države ima Velika Britanija. I sad oni nama drže neku priču iz svojih starih imperijalnih vremena. To je prošlo vrijeme, ali to još nisu shvatili”, naveo je Dodik.

On je dodao da Britanci na tom planu imaju “Škotsku, Irsku i svašta nešto”.

Komitet za međunarodne odnose i odbranu Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva uputio je pismo britanskom ministru vanjskih poslova Davidu Cameronu, u kojem, između ostalog, Jessie Barton Hronešova sa London koledža navodi da su “preduzeti koraci za legalnu secesiju RS”.

Komentarišući najave da će biti sankcionisane banke koje sarađuju sa licima u Bosni i Hercegovini koja se nalaze na američkoj crnoj listi, Dodik je rekao da će tada primati platu predsjednika RS preko pošte.

“Neće valja zatvoriti i poštu? Ako i to zatvore, onda ima blagajna preko koje ću uzeti svoju platu, ali neće nam promijeniti stav”, kazao je Dodik.

On je rekao da i sva druga lica koja su sankcionisana na ovaj način mogu primati svoju platu, jer svaka firma ima svoju blagajnu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here